Detrac - Complete Building Projects

Realisaties

banner

Massief eiken deuren, lambriseringen en kapitelen voor het KMSKA

  • Bouwheer: KMSK Antwerpen (Koninklijk museum voor Schone kunsten Antwerpen)
  • Architect: Jan Jacob Winders en Frans Van Dijk 
  • Hoofdaannemer: Artes Woudenberg
  • Aannemer houten schrijnwerk: Detrac nv

Op vraag van opdrachtgever Artes Woudenberg realiseerde schrijnwerkerij Detrac in 2019 en 2020 de volledige vernieuwing volgens het historische model van 13 monumentale massief eiken deuren, de lambriseringen en de kapitelen voor het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen.
Met dit project werd Detrac genomineerd als kandidaat winnaar voor de PMG schrijnwerkers wedstrijd in de categorie “Totaal interieur” in 2020.

  • Het architectenduo Jan Jacob Winders en Frans Van Dijk bouwde het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen tussen 1883 en 1890 in de eclectische stijl, een combinatie van verschillende bouwstijlen. Alle massief eiken deuren, lambriseringen en kapitelen werden vervaardigd volgens de oorspronkelijke tekeningen van deze architecten om aan alle eisen van  de dienst Monumentenzorg van de stad Antwerpen te voldoen.
  • Als materiaal werd uitsluitend Europese eik van eerste keuze (kwartiers gezaagd en foutloos) gebruikt met een FSC 100% label. Vooral de productie van de gebogen deurstijlen en diverse verbindingen was een uitdaging die met verve werd uitgevoerd. De ornamenten op de deuren werden vervaardigd met een 5-assige CNC freesmachine en manueel bijgewerkt waar nodig door onze ervaren en gepassioneerde stielmannen. Voor de productie van de lambriseringen en kapitelen deden we een beroep op ons modern machinepark, maar ook op onze ambachtelijke stielkennis en ons oog voor final touches.
button
button