Detrac - Complete Building Projects

Buitenschrijnwerk

banner

Houten buitenschrijnwerk van Detrac: eindeloos veel mogelijkheden

Op zoek naar een bouwpartner die het houten buitenschrijnwerk van uw nieuwbouw- of renovatieproject uitvoert van A tot Z? Detrac in Vichte brengt de meest complexe ontwerpen tot een goed einde en streeft steeds naar de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De authenticiteit bewaren met houten buitenschrijnwerk

Uw nieuwbouw- of renovatieproject afwerken met houten buitenschrijnwerk is een slimme keuze. Niet alleen past de warme uitstraling bij elke bouwstijl en elk interieur, hout kent ook een hoge natuurlijke isolatiewaarde. Bovendien is het gemakkelijk bewerkbaar, sterk en inbraakbestendig. Wist u dat hout dezelfde levensduur heeft als aluminium?

Houtsoorten uit verantwoord beheerde bossen

Bij Detrac hechten we enorme waarde aan het verantwoorde beheer van bossen wereldwijd. Daarom werken we uitsluitend met hout uit duurzaam beheerde bossen. Daar wordt op een evenwichtige manier rekening gehouden met sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Detrac is FSC gecertificeerd, wat wilt zeggen dat we in staat zijn om producten van FSC gecertificeerd hout te leveren.

Onze meest gebruikte en aanbevolen houtsoorten voor raamprofielen zijn Dark Red Meranti, Afzelia, Afrormosia en eik. Stuk voor stuk kwaliteitsvolle en bijzonder duurzame houtsoorten. Daarnaast heeft u ook de keuze uit andere houtsoorten (waaronder ook gelijmde gelamelleerde).

img

Het houten buitenschrijnwerk van Detrac, steeds loepzuiver van kwaliteit

Ons vakkundig en gepassioneerd team van ervaren medewerkers vervaardigt al onze producten met de meest moderne computergestuurde machines. Waar nodig werken ze ook ambachtelijk. Oog voor detail en aandacht voor uw wensen vormen de rode draad doorheen alles wat we doen. Ongeacht het type schrijnwerk dat u verkiest, de afwerking is steeds loepzuiver en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en normen van vandaag. De plaatsing verloopt telkens feilloos en de samenwerking vlot.

Bij Detrac kunt u de volgende types buitenschrijnwerk laten plaatsen:

 • volgens authentiek of retro model, met hedendaags schrijnwerk dat voldoet aan de vereiste isolatie- en veiligheidsnormen en de eisen van Monumentenzorg
 • met moderne, strakke profielen die tot 7 meter hoog kunnen gaan
 • passieframen en ramen die voldoen aan de vereisten voor lage energie

Bovenop deze diverse stijlen kunt u kiezen voor alle soorten ramen: van opendraaiende en draaikip- tot vaste, hefschuiframen, samengestelde ramen of guillotineramen.

Al deze type ramen bieden we aan in:

 • 58 mm
 • 68 mm
 • 78 mm*
 • 88 mm*
 • 98 mm*
 • 108 mm*
*bij deze secties is de plaatsing van driedubbele beglazing mogelijk

Alle secties zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:

 • standaarduitvoering
  15° schuin, met of zonder voegontduikingen
  Deze uitvoering is ideaal voor hedendaagse, moderne woningen.
 • blokraamuitvoering
  Een breder en dieper profiel accentueert de opening en het buitenschrijnwerk van uw woning.
 • retro-uitvoering
  Een stijlvolle optie, ideaal voor een pastoriewoning of herenhuis.
 • mastiekuitvoering
  40° schuin
  Deze uitvoering wordt vooral toegepast in restauraties van historische gebouwen, in renovatie van geklasseerde gevels, al dan niet na overleg met Monumentenzorg of in nieuwbouw van pastoriewoningen.

Bij Detrac ontwerpen en produceren we uitsluitend maatwerk deuren volgens het lastenboek van de architect of bouwheer. Alle voordeuren zijn inbraakbestendig en worden vakkundig geplaatst.

Bij Detrac kunt u kiezen voor het zichtbaar en onzichtbaar beslag van het merk Maco en ook veiligheidsbeslag behoort tot de mogelijkheden. Alle opties worden volgens de regels van de kunst gemonteerd.

Ook de juiste keuze van beglazing maakt het houten buitenschrijnwerk compleet. Detrac informeert u over veiligheid, thermische en akoestische isolatie, zonwering, onderhoud en uitzicht.

Verder kunt u uw ramen en deuren afwerken met diverse toebehoren voor meer comfort en veiligheid, denk aan luiken, rolluiken en muggenramen op maat. Detrac voorziet ook passende zonnewering (screens) en ventilatie (verluchtingsroosters).

Een houten gevel biedt veel troeven. Het is een duurzame optie met een luxueuze, moderne en warme uitstraling. Daarenboven beschermt houten gevelbekleding tegen de zon en isoleert ze voortreffelijk. Vraag onze vakmensen advies over de verschillende houtsoorten en hun voordelen.

Uw volledige project een houten toets geven?

Bij Detrac voeren we ook houten binnenschrijnwerk op maat en totaalprojecten uit. Als bouwpartner denken we met u mee over originele concepten en realiseren we maatwerk oplossingen die binnen de geldende wetgeving en het vooropgestelde budget passen. Neem een kijkje naar de projecten die we al realiseerden.

 

bijloke 1
glr-1
villa knokke 1
zuidzande 5
bergenmeersen 1
Prev
Next

Een uniek ontwerp in gedachten voor uw houten buitenschrijnwerk?

Kom langs en vertel ons uw plannen.

Contacteer ons

button
button