Detrac - Complete Building Projects

Realisaties

banner

Houten buitenschrijnwerk voor de nationale plantentuin van Meise.

Detrac nv is bijzonder trots op zijn bijdrage om van de vernieuwde Plantentuin in Meise een toeristische topattractie en een wetenschappelijke referentie van wereldformaat te maken. Zo kreeg de schrijnwerkerij van Detrac nv de opdracht om de twee splinternieuwe onthaalgebouwen (nieuwe hoofdingang aan de Nieuwelaan en ééntje aan de kant van het Meise dorp) te voorzien van hoogkwalitatief houten buitenschrijnwerk in accoya (geacetyleerd naaldhout verduurzaamd met azijnzuuranhydride), het ideale hout voor buitenprojecten…

Accoya hout heeft een aantal voordelen die het ideaal maken voor gebruik in buitenschrijnwerk:

  • Duurzaamheid: Door het acetylatieproces is Accoya hout extreem duurzaam en heeft het een verwachte levensduur van 50 jaar of meer. Dit maakt het een uitstekende keuze voor buitenschrijnwerk dat bestand moet zijn tegen de elementen.
  • Stabiliteit: Accoya hout heeft een hoge dimensionele stabiliteit en zet en krimpt minder dan andere houtsoorten. Dit betekent dat het minder gevoelig is voor scheuren en vervorming, wat belangrijk is voor buitenschrijnwerk dat vaak blootgesteld wordt aan vocht en temperatuurschommelingen.
  • Milieuvriendelijk: Het acetylatieproces van Accoya hout maakt gebruik van niet-giftige chemicaliën en vermindert de hoeveelheid afval die geproduceerd wordt tijdens de houtbewerking. Bovendien is het hout afkomstig van duurzaam beheerde bossen en is het FSC-gecertificeerd.
  • Esthetiek: Accoya hout heeft een mooie, egale kleur en een gelijkmatige nerfstructuur, wat zorgt voor een uniforme uitstraling. Het hout kan ook gemakkelijk worden bewerkt en afgewerkt om de gewenste look te creëren.

Kortom, vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit, milieuvriendelijkheid en esthetiek, is Accoya hout een uitstekende keuze voor buitenschrijnwerk. Het kan echter wel een hogere prijs hebben dan andere houtsoorten, dus het is belangrijk om dit in overweging te nemen bij het maken van uw keuze.

button
button