Detrac - Complete Building Projects

Realisaties

banner

Binnenafwerking Circuskerk Malem te Gent

  • Bouwheer: Circusplaneet
  • Architect: Plano Architecten in samenwerking met bouwcoördinator Leslie Burm van “Tarra Dear”
  • Hoofdaannemer binnenafwerking: Detrac nv

Circusplaneet kocht in 2015 de kerk van de sociale woonwijk Malem in Gent en tovert hiermee de kerk met de steun van de Vlaamse Gemeenschap (Fonds voor Culturele Investeringen) en met de steun van de Europese Unie (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) om tot een ‘community circus’: een plek waar mensen samenwerken met circus als drijfveer, een plek die aanzet tot dialoog en ontmoeting in de buurt, een plek waar jong (en minder jong) circusgeweld kan trainen en creëren, een plek waar kinderen en jongeren op een niet-formele manier leren.

Om deze renovatie tot een goed einde te brengen, werkte Circusplaneet samen met architectenbureau Plano en de firma Detrac.

Plano uit Gent bouwde samen met Circusplaneet de eerste Circuskerk van België. Naast een volwaardige circusschool is er ook een foyer in ondergebracht. Het project kwam voor en door de buurt tot stand. Met zo’n 600 leden keek Circusplaneet al een tijdje uit naar een geschikte locatie, de leegstaande kerk van Malem past perfect in hun visie van Community Circus.

Bouwbedrijf Detrac met eigen schrijnwerkerij is niet weinig trots om als “aannemer binnenafwerking” zijn steentje te hebben bijgedragen aan de realisatie van dit pareltje van een circusschool.

Bekijk zeker ook eens de video en laat u verrassen hoe Detrac de architecturale interieurplannen van “Plano Architecten” meesterlijk tot uitvoering heeft gebracht in samenwerking met bouwcoördinator Leslie Burm van ‘TARRA DEAR”.

https://youtu.be/qnjWDE4bV0M

button
button