Detrac - Complete Building Projects

Realisaties

banner

๐——๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ๐—บ๐—ฒ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ผ๐˜ƒ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ผ๐—ผ๐—น๐—ด๐—ฒ๐—ฏ๐—ผ๐˜‚๐˜„ ๐—ฅ๐—ฒ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ฎ ๐—ฃ๐—ฎ๐—ฐ๐—ถ๐˜€ ๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ง๐—ถ๐—ฒ๐—น๐˜.

  • Bouwheer: ย VZW SCHOLEN MOLENLANDย 
  • Architect: Architectenbureau Naert bv
  • Hoofdaannemer: Detrac nv

De secundaire school Regina Pacis uit Tielt zet een nieuwe, grote stap richting meer duurzaamheid!

Detrac is niet weinig fier om aan te kondigen dat reeds 2 van de 3 voorziene renovatiefases van de secundaire school van Regina Pacis in Tielt tegen uiterlijk 1 /9 2023 werden afgerond! Detrac kreeg de opdracht om een duurzame renovatie van het hoofgebouw, blok B, uit te voeren. De gerealiseerde veranderingen in nauwelijks 1 jaar tijd richting een duurzame school zijn opmerkelijk!

In een 1ste fase, gedurende het schooljaar 2022-2023, werd de buitenschil aangepakt.

Hierbij werd oude faรงade afgebroken. Dit maakte het mogelijk om het betonrot aan te pakken, diverse herstellingen te doen en de binnengevels volledig te isoleren. Meegaand werden stalen omkaderingsprofielen (ifv schoothoogtes binnen) uitgewerkt en de nodige voorzieningen getroffen voor een langse overkapping, op de oude gevel.
Het geheel kreeg een nieuw parament.

De 2de fase was alweer een nieuwe grote uitdaging.

Tijdens het schoolverlof : alle klassen renoveren (bouwkundig, elektrisch, sanitair,โ€ฆ) en de volledige buitenaanleg (riolering, regenputten,..) vernieuwen over een periode van 2 maand. De school kon opnieuw in gebruik worden genomen, met nieuwe speelplaats en vernieuwde klassen op 1 september 2023.

Momenteel is Detrac de derde fase aan het afronden.

Deze fase zal dan de fijnere afwerking zijn : wat binnenschrijnwerk, wandtegels, soepele vloeren en schilderwerken.

button
button