Detrac - Complete Building Projects

Hoogwaardige renovatiewerken aan het GC Gildhof in Tielt

banner

Op 12 december 2020 vond de uitreiking van de Schrijnwerk Awards plaats. Detrac werd verdienstelijk 3° laureaat in de categorie ‘Totaalinterieur’ dankzij de integrale renovatiewerken aan het GC Gildhof in Tielt!

IMG_4613

Buitengewoon hoogwaardige renovatiewerken

Het cultuurcentrum GC Gildhof onderging een totaalrenovatie. Van zodra het gebouw volledig gestript en ontdaan werd van asbest, nam Detrac de volledige ruwbouw en afwerking op zich. Het gerenoveerde theater telt dankzij de integrale renovatiewerken nu 450 comfortabele zitplaatsen in een eigentijds theaterdesign met de allerbeste akoestische kwaliteiten.

De renovatie was een ware uitdaging. Enerzijds op vlak van de timing van de uitgevoerde werken. Alles moest gerealiseerd worden op 4 maanden tijd. Anderzijds op vlak van teamwork. We moesten nét de goede mix vinden van vakmensen met de juiste kennis en skills.

Uniek interieurschrijnwerk

Gezien de krappe uitvoeringstermijn werkten we een strikte werkplanning uit. We gaven prioriteit aan de voorbereiding van de akoestische plafondafwerking in geperforeerde MDF en de akoestische gegroefde wandbekleding. Na de opmaak van diverse technische tekeningen, minutieuze opmetingen ter plaatse en overleg met alle betrokkenen, startten we in ons eigen atelier de productie op van alle plafondmodules en akoestische houten fineerwandpanelen. Vervolgens monteerden we de plafondcassettes voor in onze werkplaats en leverden en plaatsten we ze op de werf als onderdelen van een grote mecano.

Na de plaatsing van de plafondmodules konden we overgaan tot de akoestische wandbekleding, brandwerende deuren en 450 theaterstoelen.

De naadloze aaneensluiting van de verschillende afwerkingen beschouwen we dan ook als een knap staaltje van buitengewoon hoogwaardig interieurschrijnwerk. Het resultaat van de renovatiewerken werd door alle betrokkenen en schouwburgbezoekers ten zeerste gewaardeerd. Middels akoestische metingen achteraf konden we aantonen dat de akoestische prestaties van de zaal volledig overeenstemmen met de verwachtingen, tot ieders voldoening.

theater gildhof tielt 2
theater gildhof tielt 1
IMG_4602
IMG_4605
Prev
Next

Heeft u ook een uniek renovatieproject in gedachten?

Wij worden graag uw partner.

Contacteer ons

button
button