Detrac - Complete Building Projects

Oude vlasschuur wordt uniek wooncomplex dankzij aannemersbedrijf Detrac

banner

“Woningen waar het ruimtegevoel een heel bijzondere rol speelt. In een rustige omgeving, weg van de straat, maar toch slechts op wandelafstand van het Marktplein in Kuurne. Dat was onze bedoeling.” Aan het woord: Etienne Vancoppenolle van het architectenbureau Arduenna en initiatiefnemer en ontwikkelaar van dit nieuwe woonproject ‘Villa Astica’ in Kuurne. “De historische vlasschuur met zijn unieke architecturale accenten en ruimtes sprak ons onmiddellijk aan.” Aannemersbedrijf Detrac stond in voor de ruwbouw.

Het resultaat mag gezien worden

Detrac toverde de oude vlasschuur om tot een uniek wooncomplex van vijf appartementen in loftstijl. Het bestaande gebouw werd gestript tot op de stalen structuur. Die werd nagekeken, gereinigd en versterkt waar nodig. Voor een nog robuustere stabiliteit van het gebouw werd een nieuw gedeelte geïmplementeerd binnenin de reeds bestaande vakwerkliggers van maar liefst 25 ton aan staalstructuren. De buitenwanden zijn zeer degelijk geïsoleerde, dragende houtskeletwanden met enkele accenten in metselwerk. De bestaande stalen dakstructuur is afgewerkt met isolerende dakelementen en leien. Aan de voorzijde werd de vlasschuur voorzien van een imposante aluminium vliesgevel.

img
img

Wooncomfort voorop, voor elk budget

De promotor investeerde in hoogwaardige akoestische en thermische isolatie. Zo zijn de gemene muren voorzien van tweemaal 10 cm minerale wol en zijn de isolerende dakelementen voorzien van isolatiemateriaal bestaande uit pur hardschuim. Dat zorgt er onder meer voor dat de kwaliteit en het wooncomfort van de loftappartementen mooi in verhouding zijn met de prijs.

De moderne lofts waarin de authentieke elementen van de vlasschuur verwerkt zijn, hebben enorm veel lichtinval door de hoge ramen en plafonds. Op de grote terrassen is het bijzonder aangenaam vertoeven.

Kortom, de doordachte afwerking garandeert een aangenaam en aantrekkelijk thuisgevoel. Alle wooneenheden zijn ruim voorzien van alle comfort, een volledig uitgeruste keuken en twee slaapkamers.

8594904_9
8594904_71
8594904_8
Prev
Next

Heeft u ook interesse in een samenwerking met aannemersbedrijf Detrac?

Wij kijken uit naar uw project.

Contacteer ons

button
button